Bol Köpüklü ve Lezzetli bir Türk Kahvesi Nasıl Yapılır

Bol Köpüklü ve Lezzetli bir Türk Kahvesi Yapmanın Püf Noktaları...

Az şekerli Türk kahvesi , Orta şekerli Türk kahvesi , Şekerli Türk kahvesi nasıl yapılır? diye soruyorsanız eğer, Bu tarif tam size göre...

Bol Köpüklü Türk kahvesi için Gerekli olan Ölçüler:

Ölçüleri 1 Fincan kahve üzerinden yapıyoruz. Birden fazla fincan kahve yapıyorsanız, bunun için fincan sayısı kadar ölçü ekliyorsunuz.
Şimdi kahve yapımına geçelim.
Bir fincan kahve yapıyorsanız eğer. Bunun için iki çay kaşığı kahve kullanılmaktadır.
Eğer kahvenizin Az Şekerli Türk Kahvesi olmasını istiyorsanız,bunun için yarım küp şeker kullanabilirsiniz. Küp şeker yoksa eğer 1 çay kaşığı silme toz şeker kullanabilirsiniz.
Eğer kahvenizin Orta Şekerli Türk Kahvesi olmasını istiyorsanız, bunun için 1 küp şeker kullanabilirsiniz. Küp şeker yoksa eğer 1,5 çay kaşığı tepeleme toz şeker kullanabilirsiniz.
Eğer kahvenizin Şekerli Türk kahvesi olmasını istiyorsanız, bunun için 2 küp şeker kullanabilirsiniz. Küp şeker yoksa eğer 2,5 çay kaşığı tepeleme toz şeker kullanabilirsiniz.
ve kahvenizi tercihe göre de Şekersiz Türk Kahvesi yapabilirsiniz.

Kahvenizin taze çekilmiş olması, daha lezzetli ve daha köpüklü sonuç almanızı sağlar. Eğer kahveniz eski ise, kahvenizin kokusu da tadı da farklı olabilir. Bu nedenle her zaman taze çekilmiş kahve tüketmenizi öneririz. Taze çekilmiş kahvenizi 1 ay kadar kullanabilirsiniz. 2-3 ay ya da daha uzun süre durmuş kahveler tat olarak farklı gelebilir.

Kahve Pişirme Aşamasına Geçelim;
Kahvenizin köpüklü olması için; pişireceğiniz suyun soğuk olması gerekmektedir. Soğuk olan su ile pişirirseniz daha köpüklü bir Türk Kahvesi yapmış olursunuz.

Cezvenizi ocağa koymadan önce içerisine kahveyi, şekeri ve soğuk suyu ekliyoruz ve yaklaşık yarım dakika kadar karıştırıp öyle ocağa koyuyoruz. Ocağın ateşi orta ateşten bir tık az olacaktır. Ocağa koyduğumuz kahvemizi pişene kadar yavaş yavaş karıştırıyoruz. Sert ve hızlı bir şekilde kahvenizi karıştırırsanız eğer kahveniz köpürmeyebilir.

Kahveniz yavaş yavaş köpürmeye başlayınca, bu köpüklerden kaşık yardımıyla fincanlara bir miktar dağıtıyoruz. Bu noktada kahvenin çok fazla köpürmesini beklemeyin, çünkü ortaya çıkan köpük sönebilir.

Köpükleri fincanlara dağıttıktan sonra, cezvede kalan kahvenizi pişirmeye devam edin ve kahveniz piştikten sonra fincanlara yavaş bir şekilde, fincanın kenar kısmından dökün. Kahveyi direk olarak fincanın orta yerinden hızlı şekilde dökerseniz eğer, var olan köpüğü söndürebilirsiniz.

Bazıları kahveyi iyice kaynatıyor kesinlikle bu yanlıştır.
Kahvenin piştiğini şöyle anlarız. kahve cezvede yavaş yavaş köpürür sonra hafif kaynamaya ve taşmaya başlar tam kahve taşacakken ocağı kapatabilirsiniz.
Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski