Türk Kahveli Kahve Çekirdeği Kurabiye Tarifi

Türk Kahveli Kahve Çekirdeği Kurabiye Tarifi

Şık sunumuyla dikkatleri üzerine çeken, muhteşem lezzeti ile tadına bakanları keyiflendiren kahveli kurabiyeyi evinizde kolayca yapabilirsiniz. Şimdi ev yapımı kahveli kurabiye tarifine geçelim.

Türk Kahveli Kahve Çekirdeği Kurabiye için Gerekli Malzemeler:
150 gr tereyağı veya margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı buğday nişastası
1 adet yumurta
2 tatlı kaşığı Türk kahvesi
1 tatlı kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Alabildiği kadar un
2 yemek kaşığı kakao

Türk Kahveli Kahve Çekirdeği Kurabiye Yapılış Aşaması:
Derin bir kap içerisine alınan bir miktar un ile oda sıcaklığına getirilen tereyağını elimizle yoğuralım.
Üzerine sıvı yağı, pudra şekerini, yumurtayı ve nişastayı ekleyerek biraz yoğurduktan sonra; kakaoyu, Türk kahvesini, vanilyayı ve kabartma tozunu da ekleyip, kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurmaya devam ediyoruz. Bu noktada kulak memesi kıvamını yakalamak önemlidir. Çünkü çok yumuşak olursa hamur pişerken yayılabilir bu da kötü bir görüntüye neden olabilir. Un ilave ederek bu kıvamı elde edebilirsiniz.
Hamurumuz hazır olduktan sonra, hamurlara önce oval bir şekil veriyoruz ardından kahve çekirdeği şeklini vermek için kürdan yardımıyla ortalarına hafif bastırıyoruz.

Yaptığımız kahve çekirdeği kurabiyelerini üzeri yağlı kağıtla serili fırın tepsisine diziyoruz. 200 derecede sıcaklıktaki iyi ısınan fırına kurabiyeleri sürüyoruz. Ardından fırının ısı ayarını 180'e düşürüyoruz. Kurabiyeler güzelce kabarmaya başladığı vakit, fırın ısısını 150 dereceye düşürün. Kurabiyelerin piştiğinden tamamen emin olduktan sonra fırından alın.




KahveKafe okuyucularına Afiyet olsun...
Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski