Yumurtalı Kahve Tarifi - Yumurtalı Kahve Nasıl Yapılır?

Yumurtalı Vietnam Kahvesi Tarifi (Vietnamese Egg Coffee Recipe)

Dünyanın en büyük kahve üreticileri arasında yer alan Vietnam'ın başkenti Hanoi'de Cafe Giang'ta yapılan Yumurtalı Vietnam Kahvesi (Vietnamese Egg Coffee - Cà phê trứng) yalnızca kafein içermiyor, aynı zamanda protein deposu olmasıyla da sporcular için önem taşıyor.​ 
evde yumurtalı kahve nasıl yapılır - www.kahvekafe.net
Kafede, "Cà Phê Trúng" adıyla, diğer bir söyleyişle "Yumurtalı Kahve" satılmaktadır. İlk duyduğunuzda, "Yumurtalı kahve mi olurmuş?" diye şaşırabilir; hatta lezzetli olmayacağını da düşünebilirsiniz.
Çırpılan yumurtanın krema kıvamına getirilmesinin ardından yoğun Vietnam kahvesi üzerine eklenmesiyle elde edilen yumurtalı kahve, hem soğuk hem de sıcak olarak kafeye gelen müşterilerin beğenisine sunulmaktadır. 
Kaşıkla tüketilen yumurtalı kahvenin tadını soracak olursanız; tadı dondurmalı kahve gibi diyebiliriz. Kıvamlı olması nedeniyle de daha çok tatlıya benzemektedir. Kafeyi ziyaret eden müşteriler tarafından oldukça beğenilmektedir.

Dünyadaki ilginç kahvelerin tariflerine KahveKafe sitemizde yer vermeye devam ediyoruz. Bir kişilik olarak verdiğimiz bu tarifi evinizdeki kişi sayısına göre malzemesini artırabilirsiniz. Şimdi bu kahveyi evimizde nasıl yapabiliriz ona geçelim... 

Vietnam Usulü Yumurtalı Kahve Tarifi

yumurtalı vietnam kahvesi, Vietnamese egg coffee recipe - www.kahvekafe.net

Vietnam Yumurtalı Kahve Yapımı İçin Malzemeler

◦ 2 yemek kaşığı filtre kahve tozu
◦ 2 adet yumurta sarısı
◦ 2 tatlı kaşığı bal veya toz şeker
◦ 1 çay kaşığı vanilya özütü veya 1 paket vanilya tozu
◦ 4 çay kaşığı şekerli yoğunlaştırılmış süt
◦ 100 ml kaynar su
◦ Vietnam kahve filtresi ekipmanı

Yumurtalı Kahve Tarifi Yapılışı

• İlk önce iki bardak kadar suyu kettle yardımıyla kaynatıyoruz.
• Vietnam kahve filtreleme ekipmanına kahve tozunu ekliyoruz ve ekipmana ait  parçayla üzerini sıkıca kapatıyoruz.
• Bir kase içine, hazırladığımız kaynar suyun bir miktarını döküyoruz ve tam ortasına bardağı koyuyoruz. (sıcak su içinde tutmamızın sebebi, filtrelenen kahvenin sıcaklığının korunmasıdır.)
• Ardından filtre  kahve ekipmanını bu bardak üzerine yerleştiriyoruz.
• Yerleştirdikten sonra üzerine 100 ml kadar kaynar suyu yavaş yavaş döküp, kahvenin alttaki bardağa filtrelenmesini sağlıyoruz.
Kahvemiz filtrelenirken biz de bu arada kremamsı yumurtasını hazırlayalım.
evde yumurtalı kahve yapımı - www.kahvekafe.net
Bunun için;
 Çırpıcı kabına 2 adet yumurtanın sarısı, bal veya toz şeker, vanilya ekstresi ve yoğunlaştırılmış sütü(kondanse süt) ekleyin.
 Bir mikser yardımıyla yaklaşık 5 dk boyunca kremamsı bir kıvam alana kadar güzelce çırpın.
 Uygun kıvama gelen köpüksü yumurta karışımını bir kenara alın.
vietnam yumurtalı kahve hazırlanışı - www.kahvekafe.net
Şimdi kahvemizi hazırlamaya geçelim...
 Daha önce demlenmeye bıraktığımız kahvemizi servis yapacağımız bardağa alalım.
 Bardakta bulunan kahve üzerine, hazırlanan yumurta karışımını yavaşça dökelim.
 Döktükten sonra bir kaşık yardımıyla köpükle kahveyi hafif karıştırıyoruz.
vietnam yumurtalı kahvesi - www.kahvekafe.net
Evet Vietnam Usulü Yumurtalı Kahvemiz hazır...

Kahvenin French Press, Makine Ve Filtre Kahve Kağıdı İle Hazırlanması

Normalde Vietnamlılar filtre kahveyi hazırlarken metalden yapılmış, bardak boyutunda küçük filtre kahve ekipmanı kullanıyorlar. Bu ekipmanın içine filtre kahveyi ekleyip, kendine ait bir parçayla kahveyi sıkıştırıyorlar ve ardından cam bir bardak üzerine yerleştiriyorlar. Daha sonra ekipman içine yavaş yavaş sıcak su döküyorlar. Filtreden geçen kahve aşağıdaki bardağa damlıyor ve kahve hazırlanmış oluyor. Ancak herkesin bu aparatı bulamayacağından dolayı, onunla aynı görevi gören french press,makine ve filtre kahve kağıdı ile kahvemizi hazırlıyoruz.
Kahveyi french press ve filtre kahve kağıdı ile hazırlayacaksanız, yumurtalı karışımı çırpmadan önce demlenmeye bırakabilirsiniz. Makinede filtre kahve yapacaksanız, önce yumurtayı çırpıp sonra kahveyi hazırlayabilirsiniz. Böylece sıcak bir kahveniz olur.
● French press te filtre kahve hazırlama;
İki yemek kaşığı kahvemizi yaklaşık 1,5 çay bardağı sıcak su kullanarak french press yöntemiyle (küçük french press kullanabilirsiniz) hazırlayabilirsiniz. Hazırlanan filtre kahvenin yarım bardak kadarını Vietnam Yumurtalı Kahve için kullanabilirsiniz.
French press ile kahve hazırlama yöntemini önceki yazımızda paylaşmıştık onu okuyabilirsiniz.
● Makine ile filtre kahve hazırlama;
French press ile uğraşmak istemiyorsanız, pek çoğumuzun evinde bulunan filtre kahve makinesi de işimize yarayabilir. Makinede hazırlanan uygun miktardaki kahveyi yumurtalı kahve yapımında kullanabilirsiniz.
● Filtre kahve kağıdı ile filtre kahve hazırlama;
Eğer evinizde,  french press veya filtre kahve makinesi yoksa, diğer bir kahve hazırlama yöntemi işinize yarayacaktır. Pek çok markette, internet sitesinde ve kahve dükkanında satılan filtre kahve kağıdını bardağın üzerine yerleştirin. İçine filtre kahve tozunu dökün ve ardından 1,5 çay bardağı kadar sıcak suyu yavaş yavaş dökün ve kahvenizin demlenmesini bekleyin. Kahve demlendikten sonra filtre kağıdını kaldırın ve altta kalan kahveden uygun miktarda alarak yumurtalı kahve yapımında kullanın.
vietnam tarzı yumurtalı kahve yapımı kolay ve pratik - www.kahvekafe.net
Afiyet Olsun...


Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski