Irish Coffee (İrlanda kahvesi) Tarifi

Irish Coffee (İrlanda kahvesi) Tarifi
Irish Coffee Nedir?
Irish Coffee, diğer adıyla İrlanda kahvesi, viski ile hazırlanan ilginç bir kahvedir. irish coffee, kahve, İrlanda viskisi ve esmer şekerin kombin edilip karıştırılması ve üzerine de çırpılmış krema dökülerek kokteyl tarzı bir sunumla servis edilen kahvedir. Bu kahvenin yapımında mutlaka Jameson viskisi kullanılması istenir. Hatta İrlandalılar sipariş vermeden önce garsonlara, içerisinde kullanılan viskinin Jameson viskisi olup olmadığını sorarak öyle sipariş verirler. Bu kahve, özel olarak üretilmiş 120cc'lik Irish Coffee Bardağı'nda (büyük kulplu viski kadehi - goblet) servis edilir.
Irish Coffee Tarifi İçin Gerekli Malzemeler:
4 cl İrlanda viskisi
1,5 çay fincanı filtre kahve
1 kahve kaşığı esmer şeker
Çırpılmış krema
1 tutam toz muskat

Irish Coffee Nasıl Yapılır?
Irish Coffee Yapılışı:
Irish coffee bardağını ilk başta ısıtmamız gerekir. Bunun için bardağın içerisine sıcak su dökülür ve 1-2 dk kadar bardak bu sıcak su ile ısıtılır. Ve bardakta bulunan su dökülür.
İlk önce kremamızı 15-20 saniye kadar çırparak bir kenarda hazırda bekletiyoruz. Ardından irish coffee kadehine viskiyi ekliyoruz. Ardından üzerine esmer şeker ilave ediyoruz. Bu ikiliyi kaşıkla güzelce karıştırıyoruz. Kalın öğütülmüş kahveyi french press yardımıyla demliyoruz. Kahvemiz 3-4 dk demlendikten sonra french press'te filtreleyip kadehimizde bulunan viski ve şeker karışımının üzerine döküyoruz. Bir kez daha karıştırıyoruz. Son olarakta daha önceden çırpmış olduğumuz kremayı bir kaşığı ters çevirerek yavaş bir şekilde kadehe ekliyoruz.
Kremanın üzerine ise; isteğe bağlı olarak toz muskat veya farklı şeyler atarak servis ediyoruz.












Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski