Cildimizde Bulunan Siyah Noktalar İçin Kahveli Peeling Uygulaması

Cildimizde Bulunan Siyah Noktalar İçin Kahveli Peeling Uygulaması
Cildimizde bulunan siyah noktalar için yapılabilecek onlarca çözüm var. Bunlardan birisi de Türk Kahvesi kullanılarak yapılanı. Türk halkı arasında sevilen ve milli değerleri bulunan içeceğimiz olan Türk kahvesi, sağlık yönüyle de kullanıldığında gerçekten işe yarayan ve faydalı olan çözümler sunuyor. Bunlardan biri de kahvenin ciltlerdeki siyah noktalarda çözüm olarak kullanılması...
KahveKafe sitesi olarak, bu yazımızda siyah noktalara iyi gelen kahveli karışımı paylaşacağız.
Yüzdeki Siyah Noktalar İçin Türk Kahvesi - Cildimizdeki Siyah Noktalar İçin Kahveli Peeling Yöntemi ve Uygulaması
Bu yöntem, hem kullanımın kolay olması hem de herkesin evinde kolayca bulunan malzemelerden oluşması nedeniyle, bu sorunları yaşayanlar tarafından çokça tercih edilebilir.
Kahveli Peeling Uygulaması İçin Malzemeler:
1 tatlı kaşığı Türk kahvesi veya kahvenin telvesi
1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı

Not: Eğer kahve telvesi kullanacaksanız şekersiz yapılan(sade) kahvelerden kalan telve olması gerekir.

Kahveli Peeling Yapılışı ve Uygulama Aşaması:
Türk kahvesi ile sızma zeytin yağını cam bir kase içerisinde güzelce karıştırın. Elde ettiğiniz kremsi karışımdan parmağımızla alarak, önce siyah noktaların bulunduğu burun kenarlarına ardından burun yüzeyine, kaş ortasından alın kısmına oradan da yanak kısımlarına yumuşak ve dairesel dokunuşlarla sürüyoruz. Yüzünüzde 2 - 3 dakika kadar durduktan sonra soğuk su ile güzelce yıkayın.
*Cilt tipiniz normal ya da yağlı bir yapıdaysa; haftada 1 kez, kuru bir yapıdaysa; 15 günde 1 defa bu karışımı, siyah noktalarınızın bulunduğu bölgelere uygulayabilirsiniz.
*Kahve içerisinde bulunan kafein, kan dolaşımını hızlandırır ve aynı zamanda güçlü bir antioksidandır. Bu özelliği ile vücutta birikmiş olan zararlı sıvıları vücuttan atar. Sızma zeytinyağı ise; cildimize mineral ve vitamin açısından katkı sağlar.
Peeling Uygularken Dikkat Etmeniz Gerekenler:
*Karışımı uygularken kesinlikle göz temasından kaçınmalısınız. Göze kaçan karışım göze zarar verebilir. Buna çok ama çok dikkat etmelisiniz.
*Karışım içerisinde bulunan maddelere karşı alerjiniz varsa bu peelingi uygulamayınız.
*Bu karışımın açık yaralı, akneli, sivilceli ciltlere ve uçuk bulunan alanlara uygulamaması gerekir.



Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski